De Unie Hasselt-Genk | Een initiatief van

Hoe bezoeken

De Unie Hasselt-Genk bezoek je het best met de fiets, te voet of met de trein.
Meer info over de verschillende routes vind je hier.

Met de fiets

De kunstwerken van De Unie Hasselt-Genk bevinden zich allemaal langs, of in de nabijheid van, het Limburgse fietsroutenetwerk. Dat maakt de fiets het ideale vervoersmiddel om de hedendaagse kunstroute te bezoeken. Je vindt de fietsknooppunten die je best volgt op de routekaart. Daarnaast vind je op de volledige route ook rode pijlen op het wegdek die je de weg wijzen.

Fietsverhuur

Heb je geen fiets (bij)? In de fietspunten van vzw Basis in de stations van Hasselt en Genk kan je steeds een fiets huren. Reserveer op voorhand via het gratis nummer 0800 96 96 7 (optie 2). Een fiets huren kan al vanaf € 10.

Extra handig: wie een fiets huurt om De Unie Hasselt-Genk te bezoeken kan zijn fiets ontlenen in het ene fietspunt (bv. station Hasselt) en terug inleveren in het andere fietspunt (bv. station Genk).

Fietspunt Hasselt
Stationsplein – Hasselt (aan het station)
Info & reserveren: 0800 96 96 7 (optie 2)
OPEN: ma-vr 7u-19u / za-zo 9u-13u – inleveren kan tot 22u

Fietspunt Genk
Europalaan 45 – Genk (aan het station)
Info & reserveren: 0800 96 96 7 (optie 2)
OPEN: ma-vr 7u-19u / za-zo 9u-13u – inleveren kan tot 22u

Kom je met de trein, dan kan je gebruik maken van een B-dagtrip “trein + huurfiets”.

Te voet

Je kan onderdelen van De Unie Hasselt-Genk uiteraard ook te voet bezoeken.

In Hasselt liggen de kunstwerken in het stadscentrum op wandelafstand van elkaar. Het gezellige hart van de stad wordt zelfs het gemakkelijkst te voet bezocht. De hele Hasselt-route is echter een fikse wandeling van een 9-tal km.

De fiets blijft het ideale vervoersmiddel om De Unie te bezoeken.

Met de trein of bus

De Unie Hasselt-Genk is gemakkelijk te bezoeken met het openbaar vervoer. De stations van Hasselt en Genk zijn de startpunten van de kunstroute. Je kan de routekaart gratis afhalen in de fietspunten van de stations van Hasselt en Genk.

Hasselt en Genk zijn goed bereikbaar vanuit Brussel, Gent, Luik en Antwerpen met de trein. Kom je met de trein, dan kan je gebruik maken van een B-dagtrip “trein + huurfiets”. Je kan je fiets mee op de trein nemen of een fiets huren bij het fietspunt in Hasselt of Genk (zie met de fiets).

Vanuit Maastricht neem je best bus 20A van De Lijn naar Hasselt of Genk.

Met de auto

Van kunstwerk naar kunstwerk rijden is niet aan te raden. Parkeer je auto op een parkeerplaats in Hasselt of Genk.

Parkeren in Hasselt
Parkeren in Genk

Toegankelijkheid

Niet alle locaties op de kunstroute zijn toegankelijk voor personen met een handicap. Dit wordt per kunstwerk aangegeven.