De Unie Hasselt-Genk | Een initiatief van

Rondleidingen en workshops

Open rondleiding
Elke zaterdag organiseren we een gratis open rondleiding in De Unie Hasselt Genk. Een gids vertelt je het verhaal over één van de kunstwerken (of groep kunstwerken) en de relatie tot haar omgeving. Alle open rondleidingen vind je in de Uit in De Unie-agenda.

Op zaterdag 26 juli, 30 augustus en 27 september kan je aansluiten bij een open fietstocht langs de werken van De Unie. De gids wacht je op aan het station van Hasselt. Om 10u stipt vertrekken we met de fiets. Rond 17u zijn we terug aan het station van Hasselt, het eindpunt van de route Hasselt-Genk. Reserveer hier tijdig je plaats. De rondleiding is gratis.

Rondleidingen op maat
Wie De Unie Hasselt-Genk liefst met een gids bezoekt, kan een rondleiding boeken. Een rondleiding enkel door Hasselt of enkel door Genk duurt ongeveer twee uur. Je bezoekt een selectie van de kunstwerken in de stad, te voet of met de fiets. Daarbij word je ook geïnformeerd over het volledige project De Unie Hasselt-Genk en de steden zelf.

Voor wie beide steden wil bezoeken, is er de combi-rondleiding. Je start in Hasselt, bezoekt daar met de fiets (een selectie van) de kunstwerken en gaat daarna verder naar Genk. De omgekeerde richting – van Genk naar Hasselt – is natuurlijk ook mogelijk. De rondleidingen kunnen op maat van de groep aangepast worden.

Reserveer je rondleiding minstens 14 dagen op voorhand bij het toerismekantoor van de stad van je vertrekbestemming. Zij kunnen ook dagprogramma’s en rondleidingen op maat van jouw groep samenstellen (bijvoorbeeld: een bezoek aan De Unie Hasselt-Genk in combinatie met een bezoek aan Bokrijk of een programma voor een meerdaags bezoek.) Fietsen huren kan bij vzw Basis aan € 10 / fiets.

Boek een rondleiding in De Unie Hasselt-Genk in of startend in Hasselt

Boek een rondleiding in De Unie Hasselt-Genk in of startend in Genk