De Unie Hasselt-Genk | Een initiatief van

Zomerprogramma

SCHROOT

de Queeste

In het kader van De Unie Hasselt-Genk maakt theatermakershuis de Queeste een nieuwe locatievoorstelling die vertrekt vanuit de twee steden. In 2004-2005 maakte de Queeste het legendarische ARBEID/AFSCHEID DE FORD, een locatievoorstelling over de 3000 ontslagen bij Ford Genk op basis van talrijke (diepte)gesprekken met ontslagen arbeiders en vakbondsafgevaardigden.

Tien jaar later ziet de Queeste in De Unie Hasselt-Genk het momentum voor een nieuw project. Hasselt en Genk waren en zijn ze de belangrijkste economische centra van de provincie Limburg. De jarenlange aanwezigheid van twee fabrieken heeft een grote invloed gehad: Philips in Hasselt en Ford in Genk. Philips Hasselt sloot in 2004; Ford Genk zal sluiten in 2014. In SCHROOT ontmoeten de twee bijzondere geschiedenissen elkaar.

Alles begint bij een waargebeurde ontmoeting van de twee founding fathers: Henry Ford en Anton Philips. Het verhaal eindigt bij symbolische afvalbergen van auto’s en elektrische toestellen: ooit iconen van de vooruitgang, nu terrils van een industriële geschiedenis.

ntb (spel), o.a. Stijn Segers (muziek), Karl Philips (scenografie), Selm Wenselaers (research & interviews), Alexander Schreuder (dramaturgie), Christophe Aussems (feedback)

Een coproductie van de Queeste, Z33 – huis voor actuele kunst en C-mine Cultuurcentrum Genk.

Speeldata

De locatievoorstelling SCHROOT is voorlopig uitgesteld. Meer info.

Reserveren via www.c-minecultuurcentrum.be

Over de locatie

De exacte locatie in Genk wordt meegedeeld na aankoop van een ticket.