De Unie Hasselt-Genk | Een initiatief van

Tips voor je verblijf in De Unie

Logeren in Hasselt en Genk

Wie de volledige kunstroute van De Unie Hasselt-Genk wil bezoeken, maakt er best een meerdaagse trip van.  Boek het Unie Hasselt-Genk arrangement bij het Radisson Blu Hotel, de officiële hotelpartner van De Unie Hasselt-Genk. Op de website van Toerisme Limburg vind je een overzicht van andere overnachtingsmogelijkheden in Hasselt en Genk.

Bezienswaardigheden in Hasselt en Genk

Genk

Met zo’n 400 winkels is Genk een heerlijke shoppingstad. Maar ook de modern-gotische Sint-Martinuskerk en de strakke bibliotheek op het Stadsplein zijn een bezoekje waard. In het Molenvijverpark vlak bij het centrum kan je een boottochtje maken. Aan de overkant van het park vind je het museum ter ere van schilder Emile Van Doren.

Niet te missen bezienswaardigheden:

Hasselt

De Hoofdstad van de Smaak laat zich zien, voelen, ruiken en proeven. Ze herbergt een verrassend shoppingaanbod, smaakvolle eetgelegenheden, aantrekkelijke logies en gezellige parken en tuinen. Er zijn ook tal van interessante cultuurhuizen en musea zoals Modemuseum, het Jenevermuseum, Het Stadsmus en het Literair Museum.

Andere niet te missen bezienswaardigheden:

Evenementen in Hasselt en Genk

Meer beleven in De Unie? Op de website van Toerisme Limburg vind je een overzicht van alle evenementen in Hasselt en Genk.